Home » Växt » Rosor » Hur du rensa japanska Berberis buskar

Hur du rensa japanska Berberis buskar

Japanska Berberis (Berberissläktet thunbergii) är en kompakt woody buske som normalt växer till mellan 2 och 3 meter högt, även om det kan nå höjder upp till 6 meter. Låg-underhåll landskapsarkitektur anläggningen funktionerna arching filialer och kluster av löv som övergår till nyanser av lila eller röda under hösten. Japanska Berberis producerar vassa taggar på dess stjälkar, rekommenderas så plantera buskar nära trädgård gångbanor och banor inte. Buske är om två anledningar: underhåll och föryngring. Syftet med den förstnämnda är att säkerställa en sund och kraftig buske. Den senare förnyar en gammal eller avtagande buske.

Svårighet: måttlig

Instruktioner

Saker du behöver

 • Beskärning shears
 • Hedge clippers
 • Handhållna klippverktyg
 • Sopor väska
 • Alkohol
 1. Klipp ut gamla, skadade och sjuka härstammar från bush med skarpa, steriliserad beskärning häcksaxar. Göra en rak klippa där stjälken möter den viktigaste grenen, eller ta bort hela grenen om det är allvarligt skadad av vinter vädret, djur, stormar eller sjukdom.
 2. Skärmklipp oberäkneliga och gnidning grenen kommun och filialer. Inspektera inredningen i buske för döda eller skadade trä och knipsa för att förbättra luftcirkulation. Även minska från växtens bas krångliga suckers och skott som kan växa långbent och ser ful.
 3. Vinkel bladen av din häcksaxar vid 45 grader ifrån bålen att klippa större filialer belägna nära kroppen. Detta förhindrar skador på bålens bark.
 4. Rena sidor och ovanpå buske med hedge clippers. ClipArt sidor i 15-graders vinkel så buske är större vid basen och smala överst. Formen gör att solljus för att nå alla delar av buske och förhindrar lemmar längst från dör eller blir spretig på brist på ljus.
 5. Skär stjälkarna på buske till en tredjedel av den ursprungliga höjden om utför föryngring beskärning. Till exempel klipp av grenar och stammar av en 3-fots buske att minska dess höjd till 1 fot. Göra skarpa och raka nedskärningar på stjälkarna använder klippverktyg 1/5-tums ovan lägsta bud.
 6. Placera Urklipp av sjuka buskar i en plastpåse och förfoga över det med andra hushållsapparater skräp. Lägg till trimmade delar av friska buskar i en kompost stapel.
 7. Sterilisera knivar av beskärning utrustning i alkohol före lagring.

Tips & varningar

Använd en lång-sleeved shirt, långa byxor och trädgårdsarbete Skyddshandskar som skydd mot thorns.

Utföra underhåll beskärning i sensommaren när den buske tillväxten saktar ned. Genomföra föryngring katalogrensning våren strax innan knoppar svälla.

Relaterade inlägg: