Home » Växtvård » Trädgårdar » Hur du transplantation Portulaca

Hur du transplantation Portulaca

Moss rose (Portulaca grandiflora) är ett inbyggt i Sydamerika. Det har varit en populär trädgården blomma sedan det sena 1800-talet. Det är en fantastisk anläggning, Mobile och lätt att växa och särskilt lämpade för hot summer garden. En semi-succulent, det är helt torka toleranta och kan odlas i korgar, Badkar, plantageägarna eller i trädgården. Portulaca levereras i enkel eller dubbel sorter, i färgerna vit, gul, Rosa, magenta, röd och kombinationer. 1 Till 2 tums blommorna har gula centra och ruffly kronblad. Stjälkarna är köttiga och rödaktig, blad nål-formad och mjuka gröna. Med minimal omsorg ger din portulaca transplantationer dig en sommar med vacker färg.

Svårighet: Ganska enkel

Instruktioner

Saker du behöver

 • Portulaca plantor
 • Murslev
 • Slang med vattendimma munstycke
 • Svag gödselmedel n/a
 • Sand (om din mark är mycket tunga)
 1. Starta tidigt på våren. Planera där du skulle precis som din portulaca att växa och besluta hur många växter du behöver. Varje planta behöver ungefär 25 kvadrattum av utrymme, men du kan tränga dem lite om du måste, korgar och krukor. Om du ökar din egen transplantationer, starta dem nu i torv krukor. Använd vanliga potting medel och förvara dem i en varm miljö.
 2. Köpa friska plantor i slutet av våren om du inte starta din egen. Leta efter växter minst 3 inches tall, med tjock, köttiga blad och stjälkar. Ta med dem hem och låt dem sitta i blandade skugga och solen i en vecka eller så, att ge dem en chans att väder till din trädgård. Hålla deras jord fuktig men inte dra dem.
 3. Odla marken på din valda plats. Gå cirka 3 inches så att du har gott om utrymme att lägga till oavsett mark ändringar som du vill lägga till. Portulaca är inte noga; en bit av sand att lossa upp tung jord, en nypa gödselmedel (eller åldern kompost) per anläggning är många. Om du plantering flera på samma plats, figur bara vad du behöver och arbeta in i hela sängen eller potten.
 4. Gräva ett hål för varje anläggning som är ungefär 3 tum bred och djup. Placera din transplantation i hål för att se hur nära till ytan det gäller. Plantera dina fröplanta vid samma djup det var i potten. Om du vill höja nivån lite, bara Luggens lite jord i botten av hålet och placera din fröplanta ovanpå den.
 5. Fyller utrymmet i hålet med jord och fasta ned runt anläggningen. Se till att marken vid basen av anläggningen är samma som det var i dess fröplanta pott. Avsluta alla dina transplantationer och sedan vatten väl, men inte dränka dem.
 6. Vatten din transplantationer när de börjar torka ut. Etablerade växter kan tolerera lite torr jord och är mycket väl anpassad till torra förhållanden på grund av deras köttiga blad och stjälkar. Låt inte växterna få alltför slokande innan du ger dem vatten. Det finns en skillnad mellan sig och slokande.

Tips & varningar

Använda portulaca överallt där du vill ha en plats i färg som inte behöver mycket underhåll.

Portulaca är bra för kanterna på trädgård sängar eller fälgar av hängande korgar.

Portulaca är varmt väder växter. Inte försöka kasta dem i trädgården.

Inte over-water dina portulaca. Detta är en anläggning som föredrar lite torra förhållanden.

Relaterade inlägg: